Før i tiden trodde jeg ikke på spøkelser eller ånder i det hele tatt. Jeg var overbevist om at alt hadde sin naturlige forklaring, og at spøkelser bare var tull og fantasi. Men etter å ha sett disse bildene kan man jo begynne å lure.

Etter en skremmende opplevelse på gamle Lier Mentalsykehus, og en rekke andre opplevelser har jeg nok blitt ganske overbevist om at det finnes både spøkelser og onde ånder! Etter å ha sett lesertallene bloggposten jeg skrev om Norges mest hjemsøkte steder fikk, er jeg enda mer overbevist! Heldigvis er jeg ikke helt alene om å tro på slike ting. Responsen på innlegget har vært utrolig, og det har vært kult å se hvor mange historier leserne mine har delt i kommentarfeltet.

Så jeg dro på leting etter bilder som burde skremme selv den mest hardbarka skeptiker!

Her er 13 bilder som vil få deg til å sove med lyset på i natt.

Dette bildet ble tatt i 1959 i Corroboree Rock i Australia. Ser du den gjennomsiktige damen i en lang nattkjole som står i trærne? Og er det bare meg, eller ser hun gjennom en kikkert?

Decebal-hotellet var under konstruksjon i Romania i 2008 når dette bildet ble tatt. Det hadde i lang tid blitt rapportert om et kvinnelig gjenferd i en lang hvit kjole på området. Jeg skal aldri sjekke inn på dette hotellet! Ser du henne i toppen av trappen?

Dette bildet ble tatt tidlig i det 20. århundre. Etter fremkalling kom en hånd til syne på bildet. Hånden gang over Queen Anne-skrivebordet. Kanskje den tidligere eieren av hånden aldri fikk skrevet ferdig det den skulle…

Dette skremmende bildet ble tatt i 1963 av pastor K. F. Lord i Newby-kirken i North Yorkshire. På grunn av det ekstremt skremmende resultatet har flere fotoeksperter undersøkt bildet. De kom frem til at det ikke er snakk om dobbel eksponering. Så hvem eller hva er det som stirrer inn i kameraet?  Noen mener det er en munk fra 1600-tallet med tilslørt ansikt….

Dette bildet som ble tatt i 1919 av en skvadron fra 1. verdenskrig, viser et spøkelsesaktig bilde bak en av flyverne på øverste rad. Medlemmer av skvadronen som senere la merke til det, fortalte at ansiktet tilhørte en mekaniker ved navn Freddy Jackson, som døde to dager tidligere i en grusom ulykke, der han ble truffet av en flypropell. Han ville kanskje ikke forlate skvadronen sin…

Dette bildet ble tatt på et kjent hjemsøkt sted; Bachelor’s Grove, i Illinois USA, i 1991. Det var en gruppe spøkelsesjegere fra The Ghost Research Society som tok bildet. De som var tilstede insisterer på at kvinnen på bildet ikke var der når bildet ble tatt, men dukket opp på fotografiet senere.

Når dette bildet ble tatt, var det kun for å vise frem vindeltrappen på det nasjonale maritime museumet i ENgland. Det ble tatt i 1966. En uklar figur er synlig i bunnen av trappen. Det er ikke første gang hun har blitt sett der, og i flere år har det blitt rapportert om overnaturlig aktivitet der.

Lord Combermere var død og ble begravet samtidig som dette bildet ble tatt – i hans eget bibliotek Combermere Abbey, i 1891. Familiemedlemmer identifiserte gjenferdet som Lord Combermere – mannen i lenestolen på bildet.  Jeg har hørt om flere som har opplevd lignende hendelser når familiemedlemmer som nylig har gått bort hjemsøker steder de var tilknyttet til..

Når rådhuset i Wem brant ned, bestemte en fotograf seg for å ta bilder av flammene. Det var først etterpå at han oppdaget den unge jenta på bildet, som stirrer ned på tilskuerne. Hun ser ikke ut til å lide, så hvem vet, kanskje hun allerede var død….

Et av de mest berømte fotografiene av et spøkelse er dette bildet av The Brown Lady. Noen sier at lys lekket inn på filmen, men andre tror dette er et klart bevis på at spøkelser eksisterer. Det ble tatt  i 1936 i England.

Så hvis du hører en ekkel lyd på natta, ikke lat som ingenting. Skru på lyset – du vet aldri hvem eller hva som lusker i skyggene….

Hvis du har en venn som enda ikke tror på spøkelser, så del dette på Facebook! Og hvis det ikke er bevis nok, kan du jo ta deg en tur innom et av Norges mest hjemsøkte steder jeg skrev om i forrige innlegg, hvis du tør. 

Ps. Hvis du har opplevd å møte en ånd eller et spøkelse, å vil fortelle historien din, så skriv inn til oss! Vi vil gjerne publisere dine bilder og historier!