Alle har uhyggelige fantasier. Et indre ønske om å være en heks, trollmann, eller en del av den innerste kretsen i en satanisk kult. Vi har alle ønsker og begjær som gjør at vi kan identifisere oss med Satanismen. Som en aktiv satanist selv syns jeg det er underholdende å se Hollywood sin filamatisering av min religion.

Alle søker seg mot et opprør på et eller annet tidspunkt i livet. Vi ønsker å stå imot autoritetene vi møter i livet. Det oppgjøret er en naturlig del av vår utvikling som mennesker. Vi ønsker alle å være litt onde, en gang i blant.

Skrekkfilmer lar oss flørte med mørket uten å gå utenfor vår egen komfortsone, og på sin egen måte er film en portal til andre universer. Skrekkfilmer lar oss leve ut disse fantasiene, ønskene og begæret for oppbrudd, uten å ta risikoen for at noe virkelig uhyggelig skjer.

Det gjør at Sataniske og demonbaserte skrekkfilmer har fascinert meg og så mange andre gjennom årene. Men siden Hollywood stort sett levde på den “sataniske panikken” som besatte folk på 90-tallet, er det ikke alltid lett å skille mellom gode og dårlige sataniske filmer. En god satanisk film er nemlig ikke nødvendigvis sannferdig overfor religionen som Anton LaVey presenterte på 60-tallet gjennom sin Sataniske Bibel. En dårlig film er ikke nødvendigvis en parodi på nevnte religion heller.

Derfor har vi samlet sammen en liste som vil pirre dine uhyggelige fantasier, friste dine begjær, og kanskje tenne tanken om å utforske hva Satanismen egentlig handler om. Uansett hva ditt mål er, skrekkfilmer med sataniske motiver og handlinger er og blir en spennende undersjanger.

THE SENTINEL (1977)

Michael har lenge bedt Alison om å flytte sammen, men Alison er livredd for å ende opp som sin mor og ønsker å forbli uavhengig. Alison bruker til slutt sine siste penger på å flytte sammen med Michael, og de to gifter seg. I begynnelsen virker alt bra, men Alison finner snart ut at leiligheten de først syns var så billig skjuler en grusom hemmelighet.

Den er nemlig plassert over inngangen til Helvete. Stemningen er denne filmens mesterverk. Som så mange andre filmer i samme sjanger er denne ganske gammel, og det syns, men jeg syns faktisk dette kun beriker filmen.

THE WAILING (2016)

En mystisk sykdrom rammer en landsby i Sør-Korea og fører til en rekke grusomme mord. Ingen vet hva som forårsaker sykdommen, men alt tyder på at at det begynte når en fremmed fra Japan kommer inn i landsbyen. Han holder til i fjellene, og veien opp til hjemmet hans er fullt av bilder av de døde, geitehoder og annet snacks.

Politimannen Jong-Goo etterforsker saken, men han er ikke forberedt på det han møter i åsene bak landsbyen. Hvis han ikke gikk dit ville ikke hans datter blitt rammet av sykdommen, og presten han til slutt ber om hjelp hadde aldri trengt å komme. Hva er det som plager sjelen hennes? Hvilke demoner har rammet denne landsbyen?

Hvis du trenger en grunn til å se denne filmen: eksorsisme! Nam!

THE DEVILS (1971)

Fader Urbain Grandier spilt av Oliver Reed blir beskyldt for hekseri av den seksuelt undertrykte nonnen Søster Jeanne. Ken Russel som har skapt filmen står bak flere av de mest kjente sataniske filmene, og hans blasfemiske verker og uslåelige artistiske stil har inspirert en rekke modige reggisører til å lage filmer som for kun tiår siden ikke ville tålt dagens lys.

THE BELIEVERS (1987)

Etter at hans kone dør i en syk ulykke tar Cal Jamison med seg sin sønn Chris til New York, hvor han får en jobb som politipsykolog for NYPD. Endelig kan familien slå seg til ro, men så forekommer en rekke brutale og uforklarlige mord i byen. Alle ofrene er små barn. Før han vet ordet av det er hans egen sønn i fare, etter at han blir et mål for kulten som ofrer barn i sine sataniske ritualer. Kan Cal stanse en rituell praksis som har foregått siden før han ble født? Mens de uskyldige faller som fluer i byen og svart magi gjennomsyrer selve luften han puster, må han redde sin egen sønn fra en grusom skjebne.

THE EXORSIST (1973)

Hvis du ikke allerede har sett denne har du gått glipp av en bit filmhistorie. Skuespilleren Chris MacNeil bor med sin 12 år gamle datter Regan i Georgetown. Etter at hun leker med et Ouija-brett begynner merkelige ting å skje. Regan får en usynlig venn hun kaller Captain Howdy, og kort tid etter begynner hun å oppføre seg merkelig. Regan er besatt, og hendelsene som følger er noen av de mest forstyrrende scenene i filmens historie. Etter dagens standard er de kanskje ikke så utrolige, men den 12 år gamle jenta som ligger å slår et kors inn i sin egen vagina mens hun brøler “La Jesus Knulle Meg” er like dramatisk og forstyrrende i dag.

THE BLACKCOAT’S DAUGHTER (2015)

Det er noe som lurer i mørket på kostskolen og det jakter på Joan og Kat. De blir innhentet av mørket som får de til å gjøre onde gjerninger gjennom hvisking i mørket. Denne filmen viser hvordan en ungdom kan bli forskrudd av mørkets krefter og hvordan hennes tanker og ønsker snart fører til lidelser for de andre elevene. Hun er en tjener av Satan som først står imot, men til slutt gir etter for hans verste ønsker.

Rosmary’s Baby (1968)

En ungt par flytter sammen i en leilighet, men blir snart omringet av merkelige naboer og uforklarlige hendelser. Når Rosmary plutselig blir gravid starter en mystisk spiral av onde tanker, paranoia og en frykt for babyens liv å kontrollere livet hennes. Har Satan gitt henne et barn? Hvem er egentlig faren? Og hvem ønsker å skade hennes nyfødte barn?

Hvilken sataniske film er din favoritt?