Også i Norge finnes det hjemsøkte steder. Noen av de er til og med ganske berømte. Her er den ultimate lista over hjemsøkte steder du må besøke!

På disse stedene har du stor sjanse for å oppleve overnaturlige fenomener som spøkelser. Men husk å ha et åpent sinn, slik at du får mest mulig ut av en tur til disse skremmende og hjemsøkte stedene i Norge.

Hjemsøkte steder i Norge:

Akershus Festning

På den berømte Akershus Festning har det blitt rapportert mange overnaturlige hendelser. Før i tiden var det et fangehull der, hvor fangene ofte ble henrettet. Det var en lidelse å sitte der, og det sitter nok igjen i veggene på den 700 år gamle festningen.

Det fortelles om skrapelyder fra kassaapparater som faller ned, og folk som jobber på festningen tør sjelden å gå alene på grunn av ekle hviskelyder. Noen har også fortalt at de opplever å bli dyttet i veggen av ukjente krefter. Det arrangeres til og med egne spøkelsesvandringer på Akershus Festning! Det er passende, for jeg husker godt når jeg var på førpremieren på Harry Potter og Halvblodsprisen på Akershus Festning. Stemning!

Nes Kirkeruiner

Så mange har rapportert om overnaturlige hendelser i kirkeruinene på Nes, at det henger skilt utenfor som advarer mot “Åndelig aktivitet”. Mange grusomme historier og myter har blitt fortalt om kirkeruinene på Nes. En prest ved navn Finkelhagen skal ha hengt seg inne i kirken, et brudepar druknet i elven rett nedenfor, og kirken brant med på grunn av et uvær.

I dag er det bare ruiner igjen, og de som har våget seg inn på området, forteller om ukjente og skremmende krefter som legger deg i bakken, og lommelykter som slutter å virke. Noen har til og med fortalt at de opplevde en merkelig følelse av å ikke klare å bevege seg normalt. Elektronikken i biler slår seg vrang på området, og lys begynner å blinke, mens låsene nekter å fungere.

– Et tegn på at det er en ånd i nærheten er om det blir mye tull med elektronikken, sier healeren Knut Sørli.

Det sies at telefonen ringer i møterommet i administrasjonsbygget hver natt – til samme tid hver gang. De som har forsøkt å ta telefonen hører bare merkelige pipelyder i andre enden. Til og med Telenor har vært for å sjekke ut problemet, men de har ikke funnet noe galt.

 – Oppdatering: Det er påstander om at årsaken til telefonoppringningene kommer fra et vaktselskap, som jevnlig sjekker telefonsystemet. Vi har ikke fått dette bekreftet – informasjonen kommer fra en Facebook-bruker.

En av mytene om stedet handler om godseier Conrad Clausen, som sies å spøke i verksgata. I 1773 overtok han Bærums jernverk, men han døde i en alder av 31 år. Knut Sørli forklarer at mennesker som dør raskt noen ganger ikke innser at de er døde.

– De klamrer seg fast til livet de hadde, sier han.

Gamle Lier Mentalsykehus

Kanskje det mest beryktede av alle hjemsøkte steder i Norge! Det gamle nedlagte mentalsykehuset stengte på 80-tallet, og har siden da forfalt. Mange ungdommer som er på jakt etter det paranormale har vært der inne, selv om det er ulovlig på grunn av rasfare. Det sies at man føler en kald og negativ energi i området.

Lidelsen til flere hundre psykisk syke mennesker sies å sitte igjen i veggene på sykehuset. På 70-tallet ble det utført lobotomering av pasientene der, og pasienter ble brukt som forsøkskaniner i eksperimenter med LSD.

– Åndene går også igjen på steder hvor de har lidd. Derfor er det muligheter for at mennesker går igjen på sykehus, sier Knut Sørli.

Lyst på en tur? 🙂

Nidarosdomen

Her holder Norges mest kjente spøkelse til. Munken ble først sett under en gudstjeneste i 1924, når han dukket opp i søylegangen. Bispinne Marie Gleditsch fortalte at han hadde en blodig stripe på halsen.

Flere andre har også sett munken, og det kan høres messesang og orgelmusikk på natta.

Jeg har selv vært inne på Gamle Lier Mentalsykehus, men opplevde ikke noe overnaturlig når jeg var der. Men jeg fikk en ekkel følelse når jeg var der inne som kunne minne om den som beskrives når man møter en Desperant fra Potter-universet. Det føltes som om jeg aldri skulle bli glad igjen.

Tør du å gå på spøkelsesjakt på noen av disse stedene? 

Del dette med vennene dine på Facebook, å inviter de gjerne på en spøkelsesjakt. Opplevd noe slikt selv? Fortell oss om det, vi vil gjerne publisere din historie!