Onde ånder har plaget alle som har eid dette skapet

Onde ånder har skremt og skadet alle som har kjøpt dette vinskapet. Dette er den virkelige historien bak skrekkfilmen The Possession! Aldri i verden om jeg ville kjøpt dette skapet!

Spøkelser og onde ånder er ikke noe du ønsker å måte på. Hvis du er heldig slipper du kanskje å møte en av de mens du enda lever. Men noen ganger bringer skjebnen oss nært på vår verste frykt.

I 2003 kjøpte Kevin Mannis et gammelt vinskap på et hagesalg. Alle som har sett en god skrekkfilm vet at å kjøpe noe på et hagesalg ikke er særlig lurt hvis du vil unngå spøkelser og onde ånder.

Skapet pleide å tilhøre en 103 år gammel kvinne som overlevde holocaust. Hun hadde rømt fra en konsentrasjonsleir og tilbrakt de siste dagene av krigen i Spania, før hun reiste tilbake til USA. Det var i Spania hun kjøpte vinskapet. Hun kalte skapet for en dybbuk-boks. En dybbuk er en hvileløs, ond ånd i jødisk mytologi, som bringer lidelse over de levende.

Skapet ble holdt forseglet i kvinnens hus.

Mannis drev på samme tid en butikk som restaurerte gamle møbler, og mente skapet kunne bli en fin gave til morens bursdag. Men når Mannis skulle betale kvinnens barnebarn for vinskapet, begynte ting å gå av skaftet…

Mens han betalte, fortalte kvinnens barnebarn historien om vinskapet til Mannis. Han fikk inntrykket av at skapet kunne være verdifullt arvegods, så han tilbød å gi det tilbake.

onde ånder

Kvinnens barnebarn ble hysterisk etter forslaget om å få det tilbake, og insisterte på at Mannis skulle beholde vinskapet. «Vi ønsker det ikke», ropte hun til Mannis. Med sitt nye vinskap, dro han for å restaurere skapet. Men etter en halvtime, fikk han en hysterisk telefon fra sin partner. Han hadde hørt glass som ble knust i kjelleren.

Alle lysene i kjelleren hadde blitt knust, og det luktet katteurin i rommet, selv om det aldri hadde vært katter der. Mannis bestemte seg for at det hele var en tilfeldighet, og ga bort vinskapet til sin mor. Men ting ble bare verre etter det…

Først bestemte han seg for å åpne skapet.

onde ånder

På innsiden fant han to hårlokker, en religiøs statue med hebraisk skrift, en tørket rose, et gyllent vinbeger og en lysestake i jern. Noen dager senere kom moren hans til butikken hvor Mannis viste henne skapet. Hun likte det. Senere dro de ut for å spise middag, men før det dro Mannis for å ta en telefon.

Fem minutter senere kom butikkassistenten hans løpende. Moren til Mannis hadde fått et hjerneslag.

onde ånder

Når hans mor våknet opp på sykehuset kunne hun ikke prate. Men hun klarte å skrive to ting ved hjelp av en alfabetplate. «NO GIFT» og «HATE GIFT». (INGEN GAVE og HATER GAVE). Mannis prøvde i ettertid å gi skapet til andre venner og familie, men alle leverte det tilbake etter en dag eller to. De sa de opplevde merkelige ting, og hadde grusomme mareritt på grunn av skapet. Til slutt, etter en spesielt skremmende kveld hvor Mannis hevder å ha sett en demon i skyggene i sitt eget hjem, la han skapet ut for salg på Ebay.

Iosif Neitzke vant auksjonen i 2005.

onde ånder

Lignende hendelser begynte å skje med Iosif. Han har fortalt at lysene i huset hans stadig eksploderte, og at håret hans begynte å falle ut. Han gjorde som Mannis, å la skapet ut for salg på Ebay. Jason Haxton, direktøren for The Museum of Osteopathic Medicine, kjøpte skapet. Som de tidligere eieren opplevde også Jason merkelige hendelser. Etter å ha kjøpt skapet fikk han alvorlige helseproblemer, begynte å brekke seg, å kaste opp blod.

Historien om skapet som plaget sine eiere med onde ånder og demoner, ble til slutt brukt i filmen The Possession fra 2012.

onde ånder

Etter en rekke forferdelige opplevelser med onde ånder, søkte Haxton hjelp av en lokal rabbi (jødisk prest), for å forsegle skapet å fange de onde åndene. I følge hans blogg, var det vellykket, og det forbannede vinskapet er nå gjemt på et ukjent sted.

Ville du kjøpt det hvis det kom ut for salg igjen?

Del denne skremmende historien med dine venner på Facebook. 

Kommentarer

kommentarer