Ny svensk streamingtjeneste lanseres i Norden – fokuserer på skrekkfilm, sci-fi og fantasy


Mange av oss bruker timer og dager i arkivet på Netflix og andre streamingtjenester for å finne gode skrekkfilmer. Vi spør venner, bare for å bli anbefalt “Ghoulies” fra 1985 (jeg sverger på at noen prøver å ta livet av mitt indre barn!), vi ser den første halvtimen av sikkert 10 filmer, før vi til slutt ender opp med å ha brukt opp kvelden uten å ha sett en eneste ordentlig film.

Kjenner du deg igjen?

Nå lanseres en ny svensk streamingtjeneste i Norden; Xstream. Tjenesten vil ha fokus på skrekkfilm, sci-fi, og fantasy-sjangeren.

Allerede 1. juni ble tjenesten lansert i Sverige, og er den første streamingtjenesten som satser fullt ut på sjangerfilm. Tjenesten er uavhengig og drives av Jimmy Sehlin, grunder i filmtjenesten GazeNet, Albert Avramovic, eier av distrubusjonselskapet Take One, og Anna Lindström, deleier i Gazenet og distribusjonselskapet Lucky Dogs.

– Idéen kom til oss i vinter når vi så på hvordan filmmarkedet ser ut, og mulighetene for utvikling av uavhengig film innen streaming, og vi tror at brukerne vil se annet enn bare amerikanske blockbusters og tv-serier, forteller Jimmy Sehlin til moviezine.se

Noen av titlene som kommer til å være tilgjengelig fra starten er “Sharknado”-filmene, inkludert den 6. “Sharknado” som kommer på kino i sommer. Det vil også fokuseres på kultklassikere som “Solaris” og “Stalker” av Andrei Tarkovsky, en rekke Hitchcock-klassikere, og ikke minst kulturskatter som “Nosferatu” av F.W. Murnau.

– Aldri tidligere har etterspørselen etter film vært større. Paradoksalt nok er den legale distribusjonen mer kompleks enn den illegale, på tross av teknologirevolusjonen. Etablerte aktører i markedet arbeider etter praksisen færre men verre, og det kveler uavhengige aktører og gjør utvalget mindre. Xstream tilbyr forbrukerne noe nytt og er et spennende alternativ og en motpol til Netflix, HBO, Disney, Marvel og så videre, forteller Albert Avramovic.
Xstream er tilgjengelig i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Det koster 12 dollar (ca. 97,- NOK) per mnd. og det er ingen bindingstid. Tjenesten finner du på: xstream-film.com

Tror du tjenesten blir bra? Lik & del med dine skrekkfilmvenner!

Kommentarer

kommentarer

Leo Lunde

Leo er personen bak Creepysaker.no, og har en lidenskap for det overnaturlige, paranormale, og sjokkerende. Hvis du kunne vært flue på veggen hos Leo ville du sett han grave gjennom obskure nettsider på jakt etter merkelige nyheter og historier. Han har også en interesse for det okkulte og identifiserer seg selv som en filosofisk satanist.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi tror du vil like disse

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format