Hvis du kjører alene her, møter du kanskje på “Haikeren”.. Grøss!


Det var en sen vinternatt i et øde og ubebodd område i Nord-Norge, at en soldat på vei fra Skjold militærleir var på vei hjem på permisjon.

På fjellovergangen mellom Storsteinnes og Olsborg i Troms finnes et ubebodd område som heter Heia. Mens været stadig ble dårligere, og snøstormen drev inn over myrene i området, en kald vinternatt på midten av 1950-tallet, forsøkte den kalde soldaten å få haik på vei hjem.

Stadig mer forfryst og fortvilet ble han når ingen stoppet. På den tiden var det ikke mange som hadde bil, og de få som kom kjørende stoppet ikke for soldaten. Til slutt frøs han ihjel på fjellet, alene, fortvilet, og forlatt av alle som ignorerte hans ønske om haik hjem til familien.

Flere år senere, på en sen vinterkveld en gang på 60-tallet, kommer Sigrid Jacobsen kjørende over Heia. Denne kvelden er det ikke storm, men det er iskaldt; termometeret denne kvelden viser bitende 20 minusgrader.

Det fantes ikke gatelys, og det påtrengende mørket omringet Sigrid når hun passerte det høyeste punktet på Heia. Plutselig ser hun en ung gutt, i full militæruniform, som står å haiker i veikanten. Hun stopper bilen for å slippe han på…

I det hun åpner bakdøra for å slippe han inn i bilen, er han borte. Like raskt som han dukket opp.

Hun går ut av bilen for å se etter han, men på bakken hvor soldaten hadde stått var det ingen fotspor. Sigrid er ikke den eneste som har opplevd å møte “Haikeren” på Heia. På kalde og stormfulle netter kan sjåførene som er uheldige nok til å kjøre alene gjennom mørket se den unge gutten, alene i veikanten. Stopper de forsvinner han på mystisk vis… Men hvis man ikke stopper, kan alt bli mye verre..

Plutselig sitter den unge haikeren i baksetet å stirrer ned i gulvet… Og etter noen minutter er han borte.. Tilbake i veikanten for å be om haik over Heia en iskald og mørk vinternatt.

 

Takk til Renate Malene Theodorsen som sendte inn tipset om Haikeren på Heia. 

Kommentarer

kommentarer

Leo Lunde

Leo er personen bak Creepysaker.no, og har en lidenskap for det overnaturlige, paranormale, og sjokkerende. Hvis du kunne vært flue på veggen hos Leo ville du sett han grave gjennom obskure nettsider på jakt etter merkelige nyheter og historier. Han har også en interesse for det okkulte og identifiserer seg selv som en filosofisk satanist.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi tror du vil like disse

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format