Hvis du kjører alene her, møter du kanskje på «Haikeren».. Grøss!

Det var en sen vinternatt i et øde og ubebodd område i Nord-Norge, at en soldat på vei fra Skjold militærleir var på vei hjem på permisjon.

På fjellovergangen mellom Storsteinnes og Olsborg i Troms finnes et ubebodd område som heter Heia. Mens været stadig ble dårligere, og snøstormen drev inn over myrene i området, en kald vinternatt på midten av 1950-tallet, forsøkte den kalde soldaten å få haik på vei hjem.

Stadig mer forfryst og fortvilet ble han når ingen stoppet. På den tiden var det ikke mange som hadde bil, og de få som kom kjørende stoppet ikke for soldaten. Til slutt frøs han ihjel på fjellet, alene, fortvilet, og forlatt av alle som ignorerte hans ønske om haik hjem til familien.

Flere år senere, på en sen vinterkveld en gang på 60-tallet, kommer Sigrid Jacobsen kjørende over Heia. Denne kvelden er det ikke storm, men det er iskaldt; termometeret denne kvelden viser bitende 20 minusgrader.

Det fantes ikke gatelys, og det påtrengende mørket omringet Sigrid når hun passerte det høyeste punktet på Heia. Plutselig ser hun en ung gutt, i full militæruniform, som står å haiker i veikanten. Hun stopper bilen for å slippe han på…

I det hun åpner bakdøra for å slippe han inn i bilen, er han borte. Like raskt som han dukket opp.

Hun går ut av bilen for å se etter han, men på bakken hvor soldaten hadde stått var det ingen fotspor. Sigrid er ikke den eneste som har opplevd å møte «Haikeren» på Heia. På kalde og stormfulle netter kan sjåførene som er uheldige nok til å kjøre alene gjennom mørket se den unge gutten, alene i veikanten. Stopper de forsvinner han på mystisk vis… Men hvis man ikke stopper, kan alt bli mye verre..

Plutselig sitter den unge haikeren i baksetet å stirrer ned i gulvet… Og etter noen minutter er han borte.. Tilbake i veikanten for å be om haik over Heia en iskald og mørk vinternatt.

 

Takk til Renate Malene Theodorsen som sendte inn tipset om Haikeren på Heia. 

Kommentarer

kommentarer