6 insekter du ikke vil skal stikke deg! AUCH!


Ingen liker insekter. De stikker, biter, gnager.. De kan være svært giftige, å blir du stukket av et av disse insektene er lidelsen garantert!

Dette er 6 insekter du ikke vil bli stukket av!

#1 Brannmaur

brannmaur

Brannmaur er berykta for sine smertefulle bitt. Brannmaur består av flere underarter, men den mest fryktede blant oss mennesker er den røde brannmaueren. Disse maurene bruker en klypemekanisme for å bite deg, i tillegg til en brodd på bakkroppen. Begge disse er koblet til en giftsekk, å blir sprøytet inn i deg når maueren biter eller stikker deg. Gjerne begge deler på en gang, bare for å gjøre det ekstra jævlig for deg. Symptomene på bitt/stikk er røde stikkmerker, kløe, svie, en sviende smerte, og i noen tilfeller allergisk sjokk som fører med seg pustevansker og hevelser.

#2 Hvit veps

hvit veps

Denne eksisterer heldigvis kun i USA og Canada, men hvis du skal på ferie dit er dette et insekt du bør holde deg unna. De er berykta for å angripe enhver som kommer for nært vepsebolet deres. Når Justin Schmidt satt sammen en smerteskala over insektsbitt og stikk, ble den hvite vepsen beskrevet som å få hånden sin knust i en dør. Fordi den hvite vepsen ikke har mothaker på brodden kan den stikke deg gjentatte ganger. Stikkene deres fører til hevelse, kløe, svie og sterk smerte i et døgn.

# 3 Papirveps

papirveps 2

 

Papirvepsen har fått navnet sitt fra måten de bygger bolet sitt på. I likhet med den norske stikkvepsen bygger de bol av spytt, slim og tremateriale. De er ekstremt aggresive, å nøler ikke med å angripe deg hvis du er i veien. De liker godt å bygge bol i nærheten av mennesker, og derfor er det mange tilfeller av stikk fra papirvepsen. På Schmidt sin smerteskala beskrives stikket av en papirveps som å helle syre i et åpent sår. Symptomer på bitt er hevelse i ansiktet og halsen, kløe, kvalme, oppkast, lavt blodtrykk og tap av bevissthet.

#4 Tarantellhauk

tarantellhauk

De kan bli opp til 5 cm lange, og er derfor en verdens største veps.  De er kjent for å jakte på taranteller, å leverer ekstremt kraftige stikk. Schmidt sin smerteskala rangerer et stikk fra tarantellhauken som et av de mest smertefulle stikkene du kan få. Du vil få så vondt at du midlertidig mister synet, mens en følelse av elektrisk sjokk trenger gjennom kroppen din. Forskere sier stikket er så smertefullt at du blir ute av stand til å gjøre noe annet enn å skrike i smerte i flere minutter etter et stikk.

#5 Jordveps

jordveps

Selv om stikket fra en jordveps/gjørmeveps minner om andre vepsestikk, føles det i følge Schmidt smerteskala som om noen stumper en sigar på deg. De er store, lange, og skremmende, og har et ekstremt smertefullt stikk.

#6 Kulemaur

kulemaur

Kulemaur er ansett å ha det verste insektstikket i verden. Smerten er så intens at et stikk føles som å bli skutt av et skytevåpen. De holder til i Sør-Amerika. Schmidt rangerer stikket som verdens mest smertefulle, å beskriver stikket som en bølge av brennende, alt-omfattende og total smerte som fortsetter konstant i 24 timer. Etter stikket blir du kvalm, kaster opp, får feber, svetter mye, får hevelser i lymfeknutene og ujevn puls. Stikket kan forårsake allergisk sjokk som fører til død hvis det ikke blir behandlet raskt. 40 – 50 mennesker dør hvert år på grunn av stikk fra kulemaur.

Er du redd for insekter? Jeg personlig ville tatt beina fatt hvis jeg møtte på en jordveps! Selv om insekter har en viktig plass i økosystemet er det ikke alltid like enkelt å akseptere at vi må dele jorda med disse krapylene!

 

Kommentarer

kommentarer

Leo Lunde

Leo er personen bak Creepysaker.no, og har en lidenskap for det overnaturlige, paranormale, og sjokkerende. Hvis du kunne vært flue på veggen hos Leo ville du sett han grave gjennom obskure nettsider på jakt etter merkelige nyheter og historier. Han har også en interesse for det okkulte og identifiserer seg selv som en filosofisk satanist.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi tror du vil like disse

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format