Hundrevis av personer har prøvd å ta sitt eget liv her, men hva driver så mange til selvmord?

 

I sør-østre del av South Dakota, ikke langt fra grensen til Nebraska, ligger et indianerreservat ved navn The Pine Ridge Indian Reservation. Ikke så uvanlig, tenker du kanskje. Det er mange indianerreservater i USA, så hva er så spesielt med akkurat Pine Ridge?

Det er ikke uvanlig at indianerreservater er gjennomsyret av myter. Det er tross alt slik indianere ofte velger å forklare hendelser og naturens gang.

Slike myter og legender kan være skremmende, men vanligvis finnes det en naturlig forklaring på det meste. I Pine Ridge derimot, har legenden om «Walking Sam» skremt befolkningen i en årrekke. For de unge menneskene som bor på reservatet er det én myte som føles veldig virkelig, og som ser ut til å overtale ungdommen til å begå selvmord.

En rekke selvmord fra tilsynelatende oppegående og friske ungdom har skremt beboerne, og de eldre i Oglala Lakota-stammen legger skylden på en grusom, mørk ånd som vandrer rundt på reservatet. «Den høye mannen», bedre kjent blant ungdommen i stammen som «Walking Sam» har så langt ført til 103 selvmordsforsøk og 9 selvmord på kun få år. Alle som begikk eller forsøkte å begå selvmord var mellom 12 – 24 år gamle.

Den mest skremmende hendelsen skjedde i Februar i fjor, når pastoren og samfunnslederen John Two Bulls kom over en gruppe med tenåringer som forsøkte å ta livet av seg samtidig. De hadde hengt opp flere tau fra trær, slik at de kunne dø sammen. Heldigvis klarte pastoren å stoppe ungdommene før det var for sent.

«Walking Sam» sies å være en to meter høy mann med lange, tynne armer og ben og ingen munn. Legenden forteller om en «mann» som altså kan minne litt om Slender Man som vandrer rundt på reservatet og får unge mennesker til å føle håpløshet og dyp sorg.

De som er uheldige nok til å bo på reservatet føler en intens frykt for å møte «Walking Sam». De flere hundre selvmordsforsøkene er ikke det eneste som er skremmende med Pine Ridge-reservatet. Den forventede levealderen for menn som bor i området er under 50 år, og området har den laveste forventede levealderen i vesten.

Uansett hva man velger å tro, er det ingen tvil om at noe mystisk foregår i det historiske reservatet…

Kommentarer

kommentarer