Disse medisinske apparatene fra gamledager vil gi deg mareritt!


skallesag

Ikke alt var bedre før, noe disse grusomme medisinske instrumentene fra gamledager kan bekrefte. Jeg er glad jeg ikke levde på den tiden, for noen av behandlingene folk ble utsatt for er rett og slett helt forferdelige! At noen kunne tro dette kunne gjøre pasientene bedre er jo sjokkerende!

Årelatingsmaskin

årelatingsmaskin

Vi starter lista med denne årelatingsmaskinen. Den var svært populær på 1700-tallet. Maskinen har 14 knivblader, og når den blir plassert mot huden og aktivert smekker knivbladene ut å kutter opp huden til pasienten. Hvis man ikke var forsiktig førte maskinen til svært dype og smertefulle kutt. Alt jeg kan si er HVORFOR?!

Bistoury caché (skjult kniv)

skjult kniv

På fransk betyr bistoury caché “skjult kniv”. Dette instrumentet ble brukt for å skjære opp indre organer. Skulle du få fjernet en nyrestein på 1600-tallet risikerte du med andre ord at en skitten lege skjærte opp innvollene dine med denne.

Trephine

Trepanning trephine

Dette grusomme instrumentet ble brukt for å drille hull i skallen på pasienter. Bladet ble drillet inn i skallen. Det er jo helt høl i hue, bokstavelig talt…

Skallesag

skallesag

Det blir ikke mer skremmende enn dette! Skallesagen ble brukt for å sage opp hodet til pasienter slik at man fikk tilgang til hjernen. Legen roterte håndtaket som fikk bladet til å rotere. Det var et veldig populært instrument på 1900-tallet, men noen leger foretrakk å bruke hammer og meisel. For et flott alternativ!

Vaksineringsmaskin

vaksineringsmaskin

I 1853 ble det påbudt å vaksinere alle spedbarn mot kopper. Denne vaksineringsmaskinen ble brukt. Den bruker samme prinsipp som årelatingsmaskinen jeg skrev om i begynnelsen av saken, der fire knivblader ble dyppet i en ekkel væske som kom ut av blemmene til allerede vaksinerte barn. Disse blemmene dukket opp noen dager etter vaksinering. Deretter ble knivbladene stukket inn i spedbarna for å vaksinere de. Babytortur!

Anti-masturberingsapparat

anti masturberingsapparat

Denne latterlige saken ble festet på personer som ble beskylt for å lide av masturberingsyken. Ja, i gamledager trodde de faktisk at å masturbere var både en synd og en sykdom. Penis ble tvunget inn i røret, før apparatet ble festet til pasienten. Stakkars menn! Det fantes også andre versjoner, noen av de med skarpe knivblader for å stanse menns ereksjon.

Lobotomiutstyr

levkotom

Det verste og mest skremmende sparer jeg til slutt. Dette utstyret ble brukt for å lobotomere pasienter i Norge på 50 og 60-tallet. Prosedyren ble funnet opp av Walter Freeman. Instrumentene ble stukket inn i pasientens øye og tårekanal. Deretter hamret de det inn i frontallappen i hjernen å rørte rundt. Dette ble gjort på begge sider. USJ!

Jeg er jammen meg glad for at jeg ikke levde på den tiden. Jeg var nemlig litt hyperaktiv som barn. Kombiner det med masturbering i tenåra, en vaksine eller to, og sikkert en nyrestein eller to når jeg blir gammel – så hadde jeg nok ikke sett særlig bra ut i dag…

Jeg avslutter for denne gang med en video av elektrosjokkterapi fra 1940-tallet. Noen som har sett Gjøkeredet? Anbefalt film!


Kommentarer

kommentarer

Leo Lunde

Leo er personen bak Creepysaker.no, og har en lidenskap for det overnaturlige, paranormale, og sjokkerende. Hvis du kunne vært flue på veggen hos Leo ville du sett han grave gjennom obskure nettsider på jakt etter merkelige nyheter og historier. Han har også en interesse for det okkulte og identifiserer seg selv som en filosofisk satanist.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format