Disse ekle parasittene lever kanskje inni deg!


Jeg liker ikke å tenke på alle de ekle skapningene som kanskje lever inne i kroppen min akkurat nå! Alt fra 35 cm lange ormer til kjøttetende parasitter kan feste på innvollene dine mens du leser dette, så det er bare å lene seg tilbake. Anbefalt hjelpemiddel: en bøtte du kan kaste opp i.

Leishmania

leishmaniasis_1

Denne uheldige mannen har fått besøk av en protozo-parasitt som heter Leishmania. Hvis du blir bitt av en sandflue eller stukket av en sandmygg risikerer du også å få denne sykdommen, som fører til stygge sår og i verste fall livstruende sykdom i de indre organene dine (visceral leishmaniasis).

Ca 70.000 mennesker dør hvert år på grunn av denne parasitten, som også har dukket opp i Norge etter ferieturer til Spania. Så neste gang du slapper av på sydenferien bør du kanskje huske mygnetting….

Loa Loa

tumblr_mpl551nAmS1r8vrhxo1_1280

Loa Loa er en skikkelig ekkel rundorm som kan leve i kroppen din i opp til 17 år! Den kryper under huden din å fører til hevelser. Men det mest skremmende med Loa Loa er at den liker seg godt i øyet ditt! Når Loa Loa blir voksen kan du se den krype på innsiden av øyet ditt…

Den eneste behandlingen mot krypet er risikabel å kan føre til personlighetsforstyrrelser. Symptomene varierer fra smerter i leddene til inflammasjon og i verste tilfelle død.

Ascaris Lumbricoites

ascaris06

Den største ormen som holder til i oss mennesker er Ascaris Lubricoites. Over en milliard mennesker er vert for denne ormen, som kan bli opp til 35 cm lang! De bor gjerne i tarmene dine, der de ofte fører til blokkeringer.

De fleste får aldri vite at de er smittet av denne ormen, siden det er svært få eller ingen symptomer på at tarmene dine har blitt overnattingsted for disse ormene, som kan leve opp til 2 år.

Toxoplasma gondii

1024px-Toxoplasma_gondii

Er du glad i katten din? Du kommer nok til å vente litt med å klappe den etter å ha lest om denne parasitten. På verdensbasis er nemlig 30 % av alle mennesker smittet med parasitten, takket være våre søte små huskatter. Rundt 30 barn får hjerneskade eller dør hvert år på grunn av smitte fra mor til barn.

Hos mennesker er svekket reaksjonsevne et av symptomene, som fører til at smittede er over dobbelt så utsatt for å dø i trafikkulykker!

Naegleria fowleri

dn27508-2_500

Denne amøben spiser opp hjernen din! Den holder til i varmt ferskvann, og hvis du er så uheldig å ta et bad i vann med denne hjernespisende parasitten er det best å holde pusten. Den smitter nemlig gjennom vann som kommer inn i nesa di, og derfra reiser den opp i hjernen din. Når den kommer frem dit fører den til alvorlig betennelse i hjernen.

Del denne på Facebook for å freake ut vennene dine! 🙂

Kommentarer

kommentarer

Leo Lunde

Leo er personen bak Creepysaker.no, og har en lidenskap for det overnaturlige, paranormale, og sjokkerende. Hvis du kunne vært flue på veggen hos Leo ville du sett han grave gjennom obskure nettsider på jakt etter merkelige nyheter og historier. Han har også en interesse for det okkulte og identifiserer seg selv som en filosofisk satanist.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format