Dette skjer med kroppen din når du blir kremert


Hva skjer etter døden? Jeg tenker ikke på hva som skjer med sjela eller om det er et liv etter døden – men bokstavelig talt, hva skjer med kroppen din når du dør?

Enten det er begravelse eller kremering lurer de fleste på hva som faktisk skjer etter døden. Selv om noen familier foretrekker begravelser siden det etterlater kroppen intakt, anbefaler andre kremering siden det tar opp langt mindre land. Ikke alle vil ha ødeleggende marker i seg når de dør heller (jeg er én av de), så kremering virker som et smart alternativ.

Men hva skjer egentlig med menneskekroppen etter døden, og hvordan blir den “restaurert” for visningsprosessen? Og hvis en kremering skal utføres, hvordan blir kroppen forberedt på den prosessen?

I denne artikkelen vil vi se på hva som skjer med kroppen din når du er død. Du vet, slik at du i det minste har noe å se frem til når du stryker med!

Kremering er en metode der menneskelige lik blir brent og ender opp som en fin aske du kan sette på peishylla.

Kremeringsprosessen kan være ekstremt farlig selv etter døden. Hvis den avdøde har en pacemaker kan det føre til en eksplosjon inne i krematoren.

 

Videre kan enkelte implantater forårsake utslipp av farlige gasser, slik at de må fjernes. Verdifulle smykker er også fjernet.

Kremasjonskamrene har en temperatur på mellom nesten 1000 grader celsius. Det ytre laget er laget av industriell murstein som tåler så høye temperaturer.

Kammeret holder bare en kropp om gangen med svært få unntak. I saker som f.eks. en avdød mor med et dødfødt barn er et av de få tilfellene der mer enn én kropp kan kremeres om gangen.

I de fleste tilfeller er det imidlertid ulovlig å brenne flere kropper samtidig i samme kremator. Kroppen er plassert i en brennbar kiste som deretter plasseres inne i kremeringskammeret.

Åpningen er akkurat stor nok til kisten, slik at ikke varmen slipper ut.


Selv om krematoren en gang ble drevet av kull er det nå drivstoff av naturgass, propan eller diesel. Når kisten blir kjørt inn i kammeret vil den omringes av et flammehav.

Først tar kista fyr, og så selve kroppen. Huden og håret blir brent av etterfulgt av musklene og kjøttet. Til slutt blir det myke vevet fordampet og beinene begynner å forkalkne.

Vannet forlater kroppen raskt i form av damp når kroppen kommer inn i kammeret. Når kroppen har blitt brent til bare skjelettrester, vil en ansatt manuelt knuse de nå sprø beinene med en hammer.

Moderne krematorier har gjerne en etterbrenner som sørger for å stanse spredning av lukt.


Hele denne prosessen varer to til tre timer med flere faktorer som spiller en viktig rolle. Noen av disse inkluderer kroppsvekt, type kiste og også gjennomsnittstemperaturen på kremeringskammeret.

Nå er du klar til å stå på hylla frem til den heldige som har fått beholde asken går lei av potta. Da ender du kanskje på dynga. En fin tanke, egentlig.

Kommentarer

kommentarer

Leo Lunde

Leo er personen bak Creepysaker.no, og har en lidenskap for det overnaturlige, paranormale, og sjokkerende. Hvis du kunne vært flue på veggen hos Leo ville du sett han grave gjennom obskure nettsider på jakt etter merkelige nyheter og historier. Han har også en interesse for det okkulte og identifiserer seg selv som en filosofisk satanist.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi tror du vil like disse

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format