Dette er 4 av verdens skumleste edderkopper som vil gi deg frysninger!


Så du tror at edderkopper ikke skremmer deg? Du liker å leke tøff når en norsk hus-edderkopp kommer vandrende. Det er da vel ikke noe å være redd for?

Da har du kanskje gått glipp av disse beistene!

Disse fem etterkoppene er noen av verdens største og skumleste, og mange av de har et beinspenn på opp til 30 cm! Det er nok til å sende selv den mest hardbarka personen inn i fosterstilling. Her holder det neppe med en sammenrulla avis hvis du vil ta knekken på den.

Vi anbefaler granatkaster. 🙂

Phoneutria Nigriventer – Brasiliansk vandreedderkopp

 

Med sitt 15 cm store beinspenn og fargerike røde klør ser denne direkte slem ut. Det skumleste med denne karen er giften, som er en av de sterkeste i verden. Heldigvis finnes det en motgift, men hvis du ikke får behandling raskt risikerer man å dø, selv om dette er usannsynlig.

Bittet er ekstremt smertefullt, og en intens brennende smerte, svetting, gåsehud, farlig høyt eller lavt blodtrykk, hjertesvikt, kvalme, kramper, hypotermi, synsforstyrrelser og sjokk venter den som er uheldig å bli bitt. I tillegg fungerer giften som en ekstrem-versjon av viagra på menn, og fører til en ekstremt smertefull ereksjon. (Vi tuller ikke!)

Genus Nephila

Som hos mange andre edderkopparter er det damen du må passe deg for. De kan få opp til 15 cm beinspenn, og de spinner edderkoppnett på opptil 1.5 meter i bredde! Giften deres er heldigvis ikke så farlig for mennesker, men den kan fint skremme livet av deg med sin store størrelse, så det er best å holde avstand.

Heteropoda Maxima

Disse edderkoppene ble oppdaget ganske nylig i Laos. Med et vanvittig beinspenn på 30 cm er det en av verdens største edderkopper du møter på hvis du er uheldig å få en slik i hus. De holder seg helst i mørke huler, løper utrolig raskt, og jakter aktivt på byttedyr. Blir du bitt av denne rakkeren kan du regne med hevelser, smerte, kvalme, hodepine, oppkast, ujevn puls og hjerteproblemer.

Therapohosa Blondi

Når vi er inne på dette med store edderkopper… Ingen slår Therapohosa Blondi, som er verdens ubestridte vinner i konkurransen om å være størst blant edderkopper. Heteropoda Maxima har kanskje et noe større beinspenn, men her snakker vi en kropp på nesten 12 cm i lengde, med den største som er observert på størrelse med en middagstallerken!

Heldigvis er dette en fredelig kar, som kun biter i selvforsvar, og er relativt ufarlig for oss mennesker. Hvis ikke du får et hjerteinfarkt av sjokket da, såklart. Hvis denne krabaten begynner å skyte spindelvev etter deg (ja, den kan det), så er det best å komme seg unna. Da er den nemlig i dårlig humør.

 

Kommentarer

kommentarer

Leo Lunde

Leo er personen bak Creepysaker.no, og har en lidenskap for det overnaturlige, paranormale, og sjokkerende. Hvis du kunne vært flue på veggen hos Leo ville du sett han grave gjennom obskure nettsider på jakt etter merkelige nyheter og historier. Han har også en interesse for det okkulte og identifiserer seg selv som en filosofisk satanist.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi tror du vil like disse

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format