10 skrekkfilmer basert på sanne historier


skrekkfilmer basert på sanne historier

skrekkfilmer basert på sanne historier

For oss som elsker å bli skremt er skrekkfilmer noe av det beste vi vet. Vi kan sette oss ned med potetgull og brus i mørket, mens vi lever oss inn i en verden av skrekk, grøss og gru. Vi kan tåle å se veldig grufulle historier og brutale effekter, nettopp fordi vi vet at det ikke er virkelighet, det er fiksjon. Men hva om filmen var basert på virkelige hendelser og sanne historier? Hva om det kanskje ikke er fiksjon du ser på?

Les også: Topp 10 skrekkfilmer du ikke burde se alene

Dette er 10 skrekkfilmer basert på sanne historier

1. Child’s Play

skrekkfilmer basert på sanne historier - child's play

Vitenskapen forteller oss at dukker ikke er levende. Men de som kjenner historien til Robert the Doll vet bedre. Robert the Doll var inspirasjonen bak dukken Chucky i Child’s Play.

Dukken ble laget av Robert Eugene Otto, som påstod at Robert the Doll terroriserte familien hans. Når Robert er i nærheten blinker lysene, kameraer slutter å fungere, og de bisarre hendelsene rundt Robert har gitt dukken det velfortjente ryktet som verdens mest hjemsøkte dukke.

The exorcism of Emily Rose

skrekkfilmer basert på sanne historier - exorcism of emily rose

Reggisør og forfatter Scott Derickson gjorde grundige undersøkelser om denne historien når de skulle lage The Exorcism of Emily Rose. Emily het i virkeligheten Anneliese Michel, og var en ung tysk kvinne som led seg gjennom en flere måneder lang demonutdrivelse på 70-tallet. Anneliese døde, angivelig besatt av flere demoner. Det ble gjort flere opptak av den ekte demonutdrivelsen på 70-tallet, som du kan se og høre her.

The Silence Of The Lambs

skrekkfilmer basert på sanne historier - silence of the lambs

 

I Silence of the Lambs må den unge kvinnelige etterforskeren spilt av Jodie Foster samarbeide med en psykopatisk seriemorder som spiste sine ofre, for å fange seriemorderen “Buffalo Bill”. Buffalo Bill sin karakter ble basert både på seriemorderen Gary Heidnik og gravrobberen Ed Gein.

Gary Heidnik kidnappet å misbrukte kvinner som han torturerte i kjelleren sin. Når politiet endelig fant han, ble det funnet kroppsdeler i fryseren hans. Han skal også ha tvangsforet et av ofrene sine med menneskekjøtt fra en kvinne han hadde drept tidligere.  Ed Gein robbet graver, å kledde på seg drakter og masker laget av menneskehud.

Open Water

skremmfilmer basert på sanne historier

I denne psykologiske skrekkfilmen blir et amerikansk par forlatt ute på havet når båten som skulle frakte de i land dro fra de. De to blir forlatt milevis fra land i et område fullt av haier. Filmen er basert på historien om Tom og Eileen Lonergan, som ble forlatt på havet i 1998, etter at båten som skulle frakte de tilbake telte feil antall passasjerer. De ble aldri funnet igjen.

The Amityville Horror

skrekkfilmer basert på sanne historier - the amityville horror

I denne filmserien får du se hva som angivelig skjedde i huset til familien Lutz. I November 1974 skjøt å drepte Ronald DeFeo, jr. 6 familiemedlemer i huset deres, på 112 Ocean Avenue i Amityville. Huset, som var et stort, gammelt hollandsk hus ble bakgrunnen for boka “The Amityville Horror” som senere inspirerte flere filmer.

I Desember 1975 flyttet George og Kathy Lutz inn i huset sammen med sine tre barn. Etter 28 dager forlot Lutz-familien huset etter å ha blitt terrorisert av paranormale fenomener i huset.

The Conjuring

skrekkfilmer basert på sanne historier

The Conjuring er basert på etterforskerne Ed og Lorrain Warren, som etter å ha undersøkt Perrons hjem i Rhode Island påstod at huset deres var hjemsøkt av en ond heks ved navn Bathsheba Sheran. Dukken Anabelle var derimot i kke ekte.

The Hills Have Eyes

skrekkfilmer basert på sanne historier - the hills have eyes

Denne groteske skrekkfilmen om kanibalene som bor i fjellene langt ute i ørkenen er også basert på en virkelig historie. I filmen møter vi en amerikansk familie som blir forfulgt og jaktet på av en gruppe muterte kanibaler ute i ørkenen.

Den virkelige historien er kanskje enda mer grotesk. På 1500-tallet bodde en gruppe mennesker i huler langt oppe i fjellene i Skottland. I løpet av 25 år drepte de rundt 1000 mennesker før de ble oppdaget å dødsdømt.

The Mothman Prophecies

skrekkfilmer basert på sanne historier

Historien er basert på boken til John Keel, som var basert på hans etterforskning rundt legenden om “The Mothman” (møll-mannen red.anm). I west Virginia etterforsket Keel påstander om Mothman, og snakket med flere øyevitner som påstod at de hadde sett “The Mothman”.

I mange tilfeller opplevde de som hadde sett Mothman sterke øyesmerter og hørselsproblemer. Det ble hevdet at det kom av sterk ultraviolett stråling de ble utsatt for i møtet med Mothman. Mange har spekulert i om Mothman egentlig var en utenomjordisk skapning.

The Strangers

skrekkfilmer basert på sanne historier

Filmdirektøren Bryan Bertino har sagt at denne filmen er basert på ekte innbrudd som skjedde i hans nabolag da han var liten. Karakterene i filmen er basert på Manson familien fra 1970-tallet.

Reggisøren har hevded karakterene i denne filmen er basert løst på Manson-familien. Hendelsene skal ha blitt inspirert av en rekke innbrudd og voldelige hendelser i nabolaget til reggisøren når han var barn.

Som barn bodde jeg i et hus i et veldig øde område. En natt, mens foreldrene mine var ute, banket noen på inngangsdøra og lillesøsteren min åpnet. I døra stod det noen mennesker som spurte etter noen som ikke bodde hos oss. Vi fant senere ut at disse folkene banket på dører i området, og hvis ingen var hjemme brøt de seg inn, fortalte Bryan Bertino om filmens historie.

The Texas Chain Saw Massacre

skrekkfilmer basert på sanne historier

Denne historiske skrekkfilmen er basert på Ed Gein, som også delvis inspirerte en annen film på denne lista, nemlig Silence of the Lambs. Dermed vet du hva som er i vente. Ed Gein laget masker av huden til sine ofre.

Hvis du virkelig ønsker å bli skremt er skrekkfilmer basert på sanne historier veien å gå. Det gjør noe med deg når du vet at dette virkelig har skjedd, og at slike grusomheter vi kun ser på film faktisk har skjedd.

Hvilke skrekkfilmer basert på sanne historier er dine favoritter? Fortell i kommentarfeltet! Husk å dele med dine venner 🙂

 

 

 

Kommentarer

kommentarer

Leo Lunde

Leo er personen bak Creepysaker.no, og har en lidenskap for det overnaturlige, paranormale, og sjokkerende. Hvis du kunne vært flue på veggen hos Leo ville du sett han grave gjennom obskure nettsider på jakt etter merkelige nyheter og historier. Han har også en interesse for det okkulte og identifiserer seg selv som en filosofisk satanist.

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format